Monday, March 19, 2007

Sponsrade länkar - mer än bara ett alternativ till sökmotoroptimering

Internetmarknadsföring i form av sponsrade länkar blir allt mer populär del i sökordsmarknadsföring som ett alternativ till SEO. Medan konkurrensen ökar, så höjs också priserna för. Men med hjälp av en profesionell “google qualified company” är det ofta ganska enkelt att få ut många klick för en vettig summa. Men varför ska man då använda sponsrade länkar? Är inte sökmotoroptimering viktigare?

Varumärkesbyggande - sponsrade länkar för att bygga varumärke
Sponsrade länkar är faktiskt mer än ett alternativ till sökmotoroptimering (SEO). Det skönaste av allt med sponsrade länkar är nog att man kan exponera sitt varumärke oändligt många gånger utan att behöva betala en krona. Det är först när någon som är verkligt intresserad av din produkt, när någon klickar på din annons, som du behöver betala. Kan det blir bättre?

Snabba resultat med sponsrade länkar
Genom att lägga upp relevanta nyckelord så kommer din annons att synas när folk söker efter dina produkter. Finner besökarna din annons intressant, så kommer dem att klicka på de sponsrade länkarna. Thommy Ottinger som sköter Adwords, Microsoft Adcenter Yahoo Search Marketing och har flera års erfarenhet av annonseringsmarknaden online och kan utforma annonser som får ett högt antal klick (hög CTR) och en låg klickkostnad.

Köra själv VS Professionell partner inom sponsrade länkar
Med sponsrade länkar så gäller det att man hela tiden är alert, sitter vid datorn och kan se förändringar i buden för olika nyckelord. Så har du ett mycket stillasittande jobb där du har gott om tid över för att kontinuerligt kontrolla de sponsrade länkarna, då ska du absolut fundera på att sköta detta själv.

GetUpdated är en kvalificerad professionell annonsör inom sponsrade länkar och har därmed minst två stycken anställda inom området. Idag finns det bara 3 st företag med status “Adwords qualified company”.

No comments: